هر قانونی استثنائات خودش را نیز دارد. درحالیکه همه ی ما موافق استفاده از مواد طبیعی در لوازم آرایشی هستیم و معتقدیم که استفاده از مواد طبیعی در لوازم آرایشی به نفع ما هست، اما باید بگوییم که اتفاقا هر چیزی طبیعی بودنش آپشن بهتری نمی باشد.
نفت خام از بقایای گیاهان، پلانکتون ها و جلبک هایی بوجود آمده است که به مدت زیادی در معرض دما و فشار بسیار بالا در اعماق پوسته ی زمین قرار گرفته اند. در واقع این نفت خام طبیعی ترین ماده ایست که می شناسیم. اما مطمعن هستم که شما هرگز به این مطلب فکر نکرده اید که این مواد گفته شده را به وفور روی پوست خود به کار می برید.
متاسفانه شما هر روزصبح از این مواد روی پوست خود استفاده می کنید.حقیقت تلخ آن است که صنعت لوازم آرایش روز به روز لبریز از مواد پتروشیمی(ترکیباتی که از نفت خام به دست می آید) می شود. این مواد پتروشیمیایی در تمام لوازم آرایشی مورد استفاده از ماسکارا یا ریمل گرفته تا رژ لب، مرطوب کننده ها، لوسیون های بدن، شامپوها، سایه چشم، فونداسیون و پرفیوم و هرچیزی که فکرش را بکنید، وارد می شود.
مواد پتروشیمیایی به طور گسترده در صنایع لوازم آرایشی به دلایل مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد : این مواد پوست را مرطوب می کنند، کمک می کنند محصولات آراشی نرمی و لطافت لازم را برای خوابیدن روی پوست داشته باشند و در نهابت باعث خوشبو شدن لوازم آرایشی مخصوصا لوسیون های بدن می شوند. مشکلی که وجود دارد این است که اغلب تولیدکنندگان لوازم آرایشی استفاده از موادپتروشیمیایی را روی لیبل این لوازم نمی نویسند. به ندرت ممکن است کلمه ی petroleum یا نفت خام را در لیست ترکیبات لوازم آرایشی روی لیبل آنها دیده باشید. در عوض اغلب نام های مختلفی لیست می شود که به خاطر سپردن آنها دشوارتر است.
در مطلب زیر دلایلی برای آموزش درخصوص مواد پتروشیمیایی در لوازم آرایشی و راه هایی برای تشخیص آنها در این وسایل را آورده ایم:
استفاده از مواد پتروشیمی در لوازم آرایشی سدی روی پوست ایجاد می کنند
روغن های معدنی، نفت خان و روغن پارافین مشهورترین اعضای خانواده مواد پتروشیمیایی هستند.این ترکیبات به طور گسترده در صنایع لوازم آرایشی به سبب برخی ویژگی های بارزشان مورد استفاده قرار می گیرند: این ترکیبات سدی روی پوست ایجاد می کنند که مانع تبخیر آب می شود و بسیاری از برندهای معمول لوازم آرایشی ازین مواد استفاده می کنند تا حتی خشک ترین پوست ها برای مدت طولانی هیدراته بمانند.اما برای این هیدراته ماندن بهایی باید بپردازید. این سدهای ایجاد شده به واسطه این مواد سبب کثیف شدن و چرب شدن پوست می شوند.ترکیبات پتروشیمیایی موجود در مواد آرایشی به کمین می نشینند تا سبب بسته شدن منافذ پوست و ایجاد جوش های سرسیاه و کورک شوند.موضوعی که بیشتر نگران کننده می باشد این است که این مواد مورد استفاده در لوازم آرایشی با ایجاد سد، در فرآیندهای تنفسی طبیعی پوست تداخل ایجاد می کنند و مانع سم زدایی پوست می شوند.
بعضی مواد پتروشیمیایی سبب ایجاد سرطان می شوند
نگرانی اصلی در مورد مواد پتروشیمیایی توانایی و پتانسیل آن ها برای ایجاد ۱و۴ دیوکسان می باشد.این ماده یک ماده ی خطرناک و کارسینوژن است که سبب ایجاد اثرات منفی روی کلیه، راه های تنفسی و سیستم عصبی می شود. حقیقت ترسناک این است که این ماده یکی از ترکیبات اصلی در آب های زیرزمینی می باشد! هرچند به گفته ی دانشمندان مقدار ۱و۴ دیوکسان موجود در مواد آرایشی به حدی پایین است که نمی تواند باعث ایجاد بیماری شود اما استفاده ی مکرر و گسترده از لوازم آرایشی ممکن است این اثرات را همراه داشته باشد.
نام هایی برای شناسایی ترکیبات پتروشیمیایی در مواد آرایشی
در لیست زیر مواد پتروشیمیایی مورد استفاده در لوازم آرایشی آورده شده است تا بتوانید آن ها را شناسایی کنید.به خاطر داشته باشید همه ی این ترکیبات درجه ی خطرناک بودنشان یکسان نیست. بعضی برای مثال اتانول درجه ی خطرناکی پایینی دارد اما برخی دیگر مانند فنوکسی اتانول درجه خطرناکی بالایی دارد.این اطلاعات را می توانید از سایت های معتبر به دست بیاورید.بنابراین قبل از تصمیم گیری این نکته را نیز درنظر داشته باشید.
هرچیزی که به پسوند “eth” داشته باشد (که به معنای اتیلن اکساید می باشد) مانند: Oleth,laureth
پیشوند butyl مثل( Butylparaben Butyl Alcohol)
کلمه ی DEA مثل Diethanolamin
لغت ethyl مثل ethyle Alcohol
لغت MEA مثل Ethanolamine
لغت methyl مثل Methylparaben
لغت PEG مثل Polyethylene Glycol
لغت propyle مثل propylene Glycol
بنزن
بوتانول
اتانول
متانول
روغن معدنی
روغن پارافین
پرفیوم ها که بالای ۹۵ درصد ترکیبات آن ها از مواد پتروشیمیایی می باشد
فنوکسی اتانول
تولوئن
در پایان امیدواریم این مقاله به شما کمک کند که ترکیبات لوازم آرایشی را شناخته و بهتر در مورد خرید آنها تصمیم بگیرید.
منبع: https://barusariankala.com